Ga terug

Spaghetti met boerenkool en worst

Een beetje vreemd. Niet om dat het moet maar omdat het kan! Italiaans met een Nederlands tintje of juist Nederlands met een Italiaanse tuch? Het maakt allemaal geen verschil! Het is gewoon lekker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Trefwoord boerenkool, Bruine bonen, saucijzen, spaghetti, tomaten, verse worst
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 770kcal

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti volkoren
  • 4 st braadworst scharrel
  • 300 gr ui gesneden
  • 300 gr boerenkool gesneden
  • 250 gr romaatjes in vieren gesneden
  • 250 ml kookroom
  • 250 ml water
  • ½ tablet bouillon kip

Instructies

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
  • Verwijder ondertussen het vel van de worsten.
  • Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het worstvlees met de uien, peper en eventueel zout 5 min. Verdeel het vlees met een pollepel in stukjes.
  • Voeg de boerenkool toe en bak 7 min. mee. Snijd de tomaatjes in vieren.
  • Voeg de room, bouillontablet en 250 ml water toe en laat 6 min. op middelhoog vuur stoven.
  • Meng de pasta met de tomaatjes door de saus.

Notities

Lekker met wat Parmezaanse kaas erover.