Bak de bacon krokant in 2 el olie in de stoofpan en laat uitlekken op keukenpapier
Bestrooi de schouderkarbonades met zout en peper, bak ze 3 bij 3 in de in de helft van het baconvet, eventueel aangevuld met iets olijfolie rondom bruin en haal ze uit de pan
Fruit de uien glazig in het achter gebleven braadvocht
Voeg de knoflook toe en laat 3 minuten garen en kleuren
Blus af met 100 ml water en roer alle aanbaksels los
Bestrooi met bloem en zorg dat er een gladde saus ontstaat door te roeren
Voeg bouillon, laurier en tijm toe, evenals de schouderkarbonades en bacon en laat 30 minuten stoven met het deksel half op de pan.
Haal de de schouderkarbonades uit de pan en houd ze warm in de voorverwarmde oven
Laat de saus inkoken tot een mooie ingedikte jus
Verwijder de laurier en tijm
Serveer direct of laat het afkoelen en verwarm bij gebruik langzaam op. 20 minuten op het vuur of in een voorverwarmde oven van 180°C