Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pin
Pereroni arrostiti con Ricotta
Een koude salade van geroosterde paprika's met een dressing van knoflook, balsamicoazijn, Olijfolie en oregano
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Trefwoord
paprika, Ricotta
Voorbereidingstijd
5
minuten
Bereidingstijd
50
minuten
Porties
4
personen
calorieën
180
kcal
Ingrediënten
4
st
Paprika
Geel en rood
1
teen
knoflook
3
el
vierge olijfolie
2
el
balsamicoazijn
1
tl
Oregano
gedroogde
100
gr
Ricotta
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C
Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 minuten
Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan.
Laat 20 minuten rusten
Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's
Of vanaf hier als je kant en klare geroosterde paprika's hebt
Snijd het vruchtvlees in repen
Meng de olie, azijn, knoflook en oregano tot een dressing
Voeg de paprika's toe en schep om
Verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade
Notities
Je kunt deze salade maximaal een dag van te voren bereiden.Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel vlak voor het serverende ricotta erover