Ga terug

Bimi, komkommercurry met bloemkoolrijst

Een milde curry met een bite door de bimi en een zachte fluweelachtige smaak door de kokosmelk. Samen met de bloemkoolrijst een geweldige en gezonde combinatie
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Trefwoord Aspergebroccoli, Bimi, Gember, Knoflook, Kokosmelk, Komkommer, Rode Peper
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gr. Bloemkoolrijst
  • 400 gr. Bimi (aspergebroccoli)
  • 1 st. Komkommer
  • 3 el. Olie (om te bakken)
  • 1,5 el. Gele of rode currypasta
  • 1 st. Limoen
  • 2 st Sjalotjes of 1 forse
  • 1 st Gember (duim lang en dik) of uit een potje
  • 1 blik Kokosmelk 400 ml
  • 1/2 blokje Kippenbouillon
  • 4 st. Knoflooktenen of uit een potje
  • 1 st. Rode peper
  • Koriander als je liefhebber bent

Instructies

  • Blanceer de bimi 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen.
  • Snijd de sjalotten fijn
  • Rasp de buitenkant van de limoen
  • Pers de limoen uit en bewaar het sap
  • Snijd de knoflook fijn
  • Schil de gember (gebruik daarvoor eens een theelepel....) en raspt deze fijn
  • Was de komkommer goed af of schil hem met de dunschiller
  • Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten en vervolgens in halve maantjes van 1 cm dik
  • Snijd de rode peper in de lengte door en verwijder het zaad (als je van echt pittig houdt laat ze dan zitten) en snijd fijn Was je handen daarna goed. Peper in je ogen neus of mond is niet plezierig.
  • Maak de bloemkoolrijst klaar volgens de bereidingswijze (ik vind in de koekenpan lekkerder dan gekookt)
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta met de knoflook, rode peper, gember en sjalot in 3 minuten
  • Voeg het sap van de limoen en de komkommer partjes en roerbak deze 3 minuten mee
  • Verkruimel het bouillonblokje, giet er de kokosmelk bij en breng aan de kook.
  • Stoof het gerecht nog 5 minuten en voeg er de laatste 3 minuten de geblanceerde bimi bij
  • Bestrooi de curry met de limoenrasp en eventueel met koriander