Blanceer de bimi 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen.
Snijd de sjalotten fijn
Rasp de buitenkant van de limoen
Pers de limoen uit en bewaar het sap
Snijd de knoflook fijn
Schil de gember (gebruik daarvoor eens een theelepel....) en raspt deze fijn
Was de komkommer goed af of schil hem met de dunschiller
Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten en vervolgens in halve maantjes van 1 cm dik
Snijd de rode peper in de lengte door en verwijder het zaad (als je van echt pittig houdt laat ze dan zitten) en snijd fijn Was je handen daarna goed. Peper in je ogen neus of mond is niet plezierig.
Maak de bloemkoolrijst klaar volgens de bereidingswijze (ik vind in de koekenpan lekkerder dan gekookt)
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta met de knoflook, rode peper, gember en sjalot in 3 minuten
Voeg het sap van de limoen en de komkommer partjes en roerbak deze 3 minuten mee
Verkruimel het bouillonblokje, giet er de kokosmelk bij en breng aan de kook.
Stoof het gerecht nog 5 minuten en voeg er de laatste 3 minuten de geblanceerde bimi bij
Bestrooi de curry met de limoenrasp en eventueel met koriander