Ga terug
Afdrukken Pin
5 van 2 stemmen

Gestoofde Roode Kool

Een recept uit grootmoeders keuken en dat proef je ook!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord Herfst, Nostalgisch, Rodekool, Stoven
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 Roode kool
  • 1 d.L. Water
  • ½ d.L. Azijn
  • 75 gr. Boter
  • 75 gr. Suiker
  • 5 Kruidnagelen
  • 8 gr. Zout

Instructies

  • Verwijder van de kool al wat verlept, dor of leelijk is, wasch haar, snijd haar in de lengte in tweeën en snijd elke helft op een schaaf of met een koolmes in dunnen lange draden, zóó, dat de stronken overblijven.
  • Zet de kool op met alle ingrediënten, echter slechts met de kleinste helft van de boter, en laat haar met gesloten deksel, onder af en toe omschudden, op een zeer getemperd vuur 3 uur stoven
  • Meng dan de overgehouden boter erdoor.

Notities

Roode kool mat Appelen
Vervang de azijn door 8 zure reinetten of bellefleurs. Bereid de kool zoals hierboven; leg echter de appelen, geschild en van klokhuizen ontdaan, boven op de kool