Ga terug

Bakplaat (traybake) met kikkererwten, paprika, courgette en wortel.

Een plaat vol met lekkere groenten, kikkererwten en mandarijnen. Een volledige maaltijd voor lekkerbekken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Trefwoord courgette, kikkererwten, Kippendij, mandarijnen, rode paprika
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 3 personen
calorieën 460kcal

Equipment

  • bakplaat

Ingrediënten

  • 700 gr kikkererwten biologisch
  • 3 st mandarijnen
  • 2 el zoete mosterd Marne
  • 4 st kippendijfilets
  • 1250 gr ovengroenten bv. Courgette, rode paprika, wortel
  • 2 el olijfolie mild

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  • Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil.
  • Meng het rasp door de mosterd.
  • Bestrijk de kippendijfilets met de mosterd en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel de kikkererwten en ovengroenten over de bakplaat.
  • Halveer alle mandarijnen overdwars of in 8 partjes
  • Leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat.
  • Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  • Bak de groenten klaar in 30 tot 40 minuten (controleer op gaarheid)
  • Schep de porties op borden en sprenkel er nog wat mandarijnsap over