Delen is lekker
In gewoon Nederlands is het geroosterde paprika’s met ricotta…. Maar het bekt zo lekker in het Italiaans. Van daar.
Je kunt dit recept op de uitgebreide manier maken en dan rooster je de paprika’s zelf. In de verkorte vorm koop je ze geroosterd en al in de pot…. Als je niet zo zeker bent of je wilt snel en makkelijk ga dan voor de laatste optie.
Deze salade heb ik voor het eerst gemaakt bij pasta alla crema di sardine. Dit recept heb ik hiervoor beschreven. Een prachtige combi. Maar ook als salade bij andere pasta’s is deze aan te raden.
Pereroni arrostiti con Ricotta
Een koude salade van geroosterde paprika's met een dressing van knoflook, balsamicoazijn, Olijfolie en oregano
Porties 4 personen
calorieën 180kcal
Ingrediënten
- 4 st Paprika Geel en rood
- 1 teen knoflook
- 3 el vierge olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl Oregano gedroogde
- 100 gr Ricotta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 minuten
- Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan.
- Laat 20 minuten rusten
- Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's
Of vanaf hier als je kant en klare geroosterde paprika's hebt
- Snijd het vruchtvlees in repen
- Meng de olie, azijn, knoflook en oregano tot een dressing
- Voeg de paprika's toe en schep om
- Verdeel de ricotta met behulp van twee theelepels in kleine bolletjes over de salade
Notities
Je kunt deze salade maximaal een dag van te voren bereiden.Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel vlak voor het serverende ricotta erover
