Delen is lekker
Het is wat later geworden op je werk en je moet nog koken maar hebt daar geen zin in? Mijn collega zet dan in op een spiegelei of een omeletje. Of wat dacht je van even snel een loempia? Zit ook heel veel groente in toch?
Natuurlijk kan dat! Maar niet te vaak zo lijkt mij. Meestal in dat soort gevallen organiseer ik mij een lekkere zelfgemaakte salade. Ik bepaal dan zelf wat er in gaat en hoe “gezond” die gaat worden. En ik beloof je dat deze salade aan de voorwaarde “gezond” volledig voldoet. En als je de tonijn zou laten vervallen wordt die ook nog vegetarisch.
Zomerse Salade met Appel en Tonijn
Deze salade is snel gemaakt en kan dienen als hoofd- of bijgerecht.
Porties 4 persoenen
Ingrediënten
- 2 blikjes Tonijn op water
- 2 St. Groene frisse appels (bv Granny Smith)
- 1 St. Komkommer
- 2 St. Vleestomaten
- 2 St. Avocado stevige
- 1 St. Rode ui niet te kleine
- 1 blik Kikkererwten 400 gr.
- 4 St. Hardgekookte eieren
- Kappertjes Naar smaak
- Citroensap
- 1 Scheutje Yoghurt
- Zout en peper naar smaak
- 1 dessertlepel (Vegan) mayonaise
Instructies
- Was alle groente en fruit goed af
- spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken in een zeef
- Laat de tonijn uitlekken
- Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder het zaad
- Snijd de tomaat en verwijder het zaad
- Snijd de Rode ui fijn
- Lepel het vruchtvlees uit de avocado
- Snijd de tomaat, appel, komkommer, avocado in gelijkmatige blokjes
- Meng alles met de kikkererwten en de kappertjes voorzichtig door elkaar
- Snijd de hardgekookte eieren en versier hiermee de salade
- Leg in het midden de tonijn op de salade
- Serveer er de dressing van yoghurt, mayo, citroensap zout en peper apart bij