Bimi, Komkommer, Kokoscurry met Bloemkoolrijst

Delen is lekker

Lopend door de supermarkt zag ik Bimi in de koeling liggen. Bimi ken ik van de Japanse- en Chinese keuken maar had er zelf nog niet veel mee gemaakt. Dat komt misschien wel door de prijs. Maar deze keer hadden ze de bekende kortingssticker en was ik snel om. Bimi ook wel aspergebroccoli of babybroccoli genoemd is rijk aan Vitamine A en C, Foliumzuur, calcium en kalium.

Het idee was al snel om er een groene curry van te maken maar wel met de bekende producten zodat de smaak van de bimi goed tot z’n recht kan komen. Zou je de broccoli in een recept kunnen vervangen door bimi? Vast wel. Dan zouden de combinaties die je maakt in de curry’s ook makkelijk kunnen maken met bimi. Het idee geboren. Ik heb de bimi van te voren 4 minuten laten blancheren in kokend water om te voorkomen dat die kapot zou koken.

Het is een makkelijk recept geworden die voor iedereen goed te maken is ook met mindere kookskills. Verrmaak je met het maken en eten van deze gezonde curry!

Bimi, komkommercurry met bloemkoolrijst

Een milde curry met een bite door de bimi en een zachte fluweelachtige smaak door de kokosmelk. Samen met de bloemkoolrijst een geweldige en gezonde combinatie
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Trefwoord Aspergebroccoli, Bimi, Gember, Knoflook, Kokosmelk, Komkommer, Rode Peper
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr. Bloemkoolrijst
  • 400 gr. Bimi (aspergebroccoli)
  • 1 st. Komkommer
  • 3 el. Olie (om te bakken)
  • 1,5 el. Gele of rode currypasta
  • 1 st. Limoen
  • 2 st Sjalotjes of 1 forse
  • 1 st Gember (duim lang en dik) of uit een potje
  • 1 blik Kokosmelk 400 ml
  • 1/2 blokje Kippenbouillon
  • 4 st. Knoflooktenen of uit een potje
  • 1 st. Rode peper
  • Koriander als je liefhebber bent

Instructies

  • Blanceer de bimi 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen.
  • Snijd de sjalotten fijn
  • Rasp de buitenkant van de limoen
  • Pers de limoen uit en bewaar het sap
  • Snijd de knoflook fijn
  • Schil de gember (gebruik daarvoor eens een theelepel….) en raspt deze fijn
  • Was de komkommer goed af of schil hem met de dunschiller
  • Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten en vervolgens in halve maantjes van 1 cm dik
  • Snijd de rode peper in de lengte door en verwijder het zaad (als je van echt pittig houdt laat ze dan zitten) en snijd fijn Was je handen daarna goed. Peper in je ogen neus of mond is niet plezierig.
  • Maak de bloemkoolrijst klaar volgens de bereidingswijze (ik vind in de koekenpan lekkerder dan gekookt)
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta met de knoflook, rode peper, gember en sjalot in 3 minuten
  • Voeg het sap van de limoen en de komkommer partjes en roerbak deze 3 minuten mee
  • Verkruimel het bouillonblokje, giet er de kokosmelk bij en breng aan de kook.
  • Stoof het gerecht nog 5 minuten en voeg er de laatste 3 minuten de geblanceerde bimi bij
  • Bestrooi de curry met de limoenrasp en eventueel met koriander

Leave A Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept