Romige polenta met paddenstoelen, tomaat en mozzarella.

Delen is lekker

Op vakantie in Italië heb ik veel polenta gegeten in verschillende bereidingsvormen. Soms dun, soms stevig en die dan soms weer gegrild of gebakken was. Polenta doet me ook altijd denken aan de grote pan die mijn moeder op het fornuis had staan en waar ze met een grote houten lepel in roerde. In de pan een brij die het meest te vergelijken was met het magma uit een werkende vulkaan. Blub……Blub..Blub.

Ik kwam bij dit recept terecht doordat ik de kruiden van Jonnie Boer Funghi Trifolati had zien staan en benieuwd was welke gerechten ze er mee gemaakt hadden. Op de site van Euroma stond dit recept. Boodschappenlijstje gemaakt en op stap gegaan. Alles was vrij eenvoudig te verkrijgen en te vinden behalve de polenta. Deze heb ik toen gemaakt met maisgries van Valle del sole. Wat er verder nog ingaat? Lees dat hieronder …. En ik hoor graag wat je er van vond.

Romige polenta met paddenstoelen, tomaat en mozzarella

Door gebruik te maken van het kruidenmengsel van Jonnie Boer Funghi Trifolati wordt deze polenta niet alleen romig maar ook heerlijk van smaak! Een aanrader!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Cherrytomaatjes, Euroma Funghi Trifolati, Paddenstoelen, Parmezaanse kaas, Polenta
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gr. Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 teentjes Knoflook
  • 600 gr. Paddenstoelen gemengd
  • 250 gr. Cherrytomaatjes aan de tak
  • 1 el. Olijfolie
  • 1,2 l. Paddenstoelenbouillon van 3 blokjes
  • 50 gr. Roomboter
  • 2 el. Euroma Funghi Trifolati
  • 250 gr. Polenta
  • 150 gr. Burrata

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Snijd de knoflook fijn
  • Besprenkel de tak tomaatjes met wat olie en bestrooi met zout en peper.
  • Rooster de tomaatjes in het midden van de oven 10 minuten
  • Breng de paddenstoelenbouillon (van blokjes) aan de kook
  • Verhit de helft van de boter in een pan
  • Bak hierin de knoflook, paddenstoelen, peper en zout 5 minuten op hoog vuur
  • Voeg de Funghi Trifolati van Jonnie Boer en polenta toe aan de bouillon
  • Laat 5 minuten al roerend zachtjes koken tot een dikke pap
  • Neem de pan van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en de rest van de roomboter erdoor
  • Verdeel de polenta over de borden en verdeel de paddenstoelen er over
  • Verdeel voorzichtig de cherrytomaatjes over de borden zodat ze aan de tak blijven zitten
  • Bestrooi met vers gemalen peper en wat basilicum
  • Geef er de burrata bij
Smakelijk eten!