Tot op heden heb ik veel met groentes gewerkt uit de oven. Begonnen met paprika, ui en courgette in een ovenschaal of op een bakplaat. Beetje zout en peper, de oven in en even later heb je een heerlijk groente gerecht op tafel. En dan heb ik het nog niet eens over de toevoeging van wat balsamico….
En als je met deze basis wat verder op zoek gaat kom je de laatste tijd steeds meer de term traybake tegen. Het verschil met de groente hierboven? De meeste traybake’s zijn volledige maaltijden. Benodigd? Een lekker mix aan groente, olie, een bakplaat en eventueel wat vlees. Meestal wordt er nog pastinaak, bonen, knolselderij of een zoete aardappel aan toegevoegd om er ook aan je koolhydraten te komen.
Het recept van deze bakplaat (ik ben gek op Nederlandse termen) kun je natuurlijk naar eigen inzicht en wens aanpassen. Peen eruit en champignons er in? Ik denk dat het lekker is. Pastinaak in plaats van de kikkererwten? Lijkt me ook lekker!
Smakelijk en veel plezier met dit recept!
Bakplaat (traybake) met kikkererwten, paprika, courgette en wortel.
Equipment
- bakplaat
Ingrediënten
- 700 gr kikkererwten biologisch
- 3 st mandarijnen
- 2 el zoete mosterd Marne
- 4 st kippendijfilets
- 1250 gr ovengroenten bv. Courgette, rode paprika, wortel
- 2 el olijfolie mild
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
- Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil.
- Meng het rasp door de mosterd.
- Bestrijk de kippendijfilets met de mosterd en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel de kikkererwten en ovengroenten over de bakplaat.
- Halveer alle mandarijnen overdwars of in 8 partjes
- Leg ze tussen de andere ingrediënten op de bakplaat.
- Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
- Bak de groenten klaar in 30 tot 40 minuten (controleer op gaarheid)
- Schep de porties op borden en sprenkel er nog wat mandarijnsap over